Baidjnath Panday gaat uitdaging hoogste functie OM aan
30 Aug 2015, 04:41
foto
Waarnemend pg Roy Baidjnath Panday


Waarnemend procureur-generaal (pg), Roy Baidjnath Panday, acht zich in staat - ook fysiek - om enige tijd door te kunnen gaan bij het Openbaar Ministerie (OM). Hij zegt alle steun te hebben van het personeel en vervolgingsambtenaren om de nieuwe uitdaging als pg aan te kunnen gaan.

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft vrijdag aangekondigd dat Baidjnath Panday pg Soebhas Punwasi zal opvolgen. Die gaat per 1 september officieel met pensioen. De minister heeft al groen licht van president Desi Bouterse en hoopt dat de ambtelijke procedure gauw afgerond zal zijn. Het streven is om Baidjnath Panday op 1 november officieel te benoemen als hoofd van het OM.

Baidjnath Panday heeft zich tijdens de waarneming ook verdiept in de sterke en zwakke zijden van het OM. Hij heeft in diverse posities gediend en kent de organisatie van binnen en buiten. Tegen de scheidende pg zei Baidjnath Panday dat het hem nooit aan visie heeft ontbroken. Ook al was er soms verschil van inzichten, maar het einddoel is nooit uit het oog verloren. Er waren ook momenten waar het succes niet honderd procent was, maar daar is uit geleerd.

De aankomende pg gaat zich verder inspannen om de rechtsstaat te versterken. "Ik denk dat wij als geen ander ons realiseren hoe broos onze democratie zou zijn als wij niet in staat zouden zijn de rechtsstaat voldoende fundament te blijven geven en deze krachtig te houden," zei Baidjnath Panday vrijdag. Alle schakels moeten sterk zijn, want het OM moet het sieraad blijven van de gemeenschap.
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March