Honderden rouwen om dc Theodorus Sondrejoe
29 Aug 2015, 20:36
foto
Honderden hebben zaterdag afscheid genomen van dc Theodorus Sondrejoe. (Foto's: René Gompers)


“Gran tangi gi alla sani, gran tangi gi yu lobi. Mi e begi Gado tak a sa gi yu wan bun ontvangst na ini hemel, want yu ben de wan bun man,” wenst Induella Sondrejoe haar overleden vader toe. Districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe is zaterdag met staatseer begraven. Daarvoor hebben vertegenwoordigers van de familie en de regering hun dankbaarheid uitgesproken voor de ‘bijzonder man.’ Honderden zijn op de been geweest om de ‘burgervader’ van Marowijne de laatste eer te bewijzen.

In een cirkel om de kist salueerden de dc’s hun collega vaarwel. “Hij was een districtscommissaris op wie je altijd kon rekenen,” haalt deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedien, aan. “Een rustige man, altijd in een goede stemming. Maar we zijn dankbaar voor de bijzondere samenwerking en de mooie momenten. We zullen de gezellige discussies met hem missen.”

Minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, toont zich ook erkentelijk. “We verliezen een harde werker. We zijn erkentelijk voor zijn dienstbaarheid tot het laatste moment van zijn leven,” sprak Dikan de aanwezigen toe. “Gelet op de ontwikkeling die Marowijne doormaakt, is zijn heengaan enorm groot. We voelen ons als ministerie geroepen om de aanzet die hij gegeven heeft voort te zetten, samen met u.”

Zingend is ‘Theo’ naar de groeve gedragen. Bij het laatste afscheid liet menigeen de tranen de vrije loop. Sondrejoe zal herinnerd worden als een oprechte man, thuis en op het werk. “Hij was een man die alles volgens de regels deed,” haalt Induella aan. “Ano alla sma ben lobi fa yu ben de want nooit i ben wani fu broko den regels. Het zorgde thuis soms ook voor spanningen maar je hebt alles volgens het boekje gedaan. Ik ben blij en trots om te zeggen dat jij mijn vader was. Theodorus Sondrejoe, waka bun!”

René Gompers
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March