Logeergebouw en bar/restaurant geopend op Brownsberg
29 Aug 2015, 22:51
foto
Het logeergebouw 'De Ark' is op Brownsberg zaterdag geopend. (Foto: BIC Brokopondo)


Op de Brownsberg zijn zaterdag een nieuw logeergebouw 'De Ark' en een bar/restaurant geopend. Het ligt in de bedoeling om het natuurreservaat weer toerist-vriendelijk te maken. Door jarenlange verwaarlozing zijn de meeste gebouwen vervallen geraakt.

In 1969 is Brownsberg omgedoopt tot natuurreservaat, nadat pogingen om goud en bauxiet te winnen, waren mislukt. Enkele jaren wordt het gebied geteisterd door lokale goudzoekers en Brazilianen voor goudwinningsactiviteiten.

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Stinasu en een groep padvinders hebben volgens het Burger Informatie Centrum (BIC) Brokopondo er alles aan gedaan om het natuurpark op te knappen. Ook de districtscommissaris van Brokopondo, Ivonne Pinas, draagt dit initiatief een warm hart toe.

Er wordt gewerkt naar verbetering van het gehele gebied waardoor er ook voor werkgelegenheid gezorgd wordt voor de mensen van de omgeving. Minister Steven Relyveld zegt de ontwikkelingen op de voet te zullen volgen. Het natuurpark moet behouden blijven. Hij zal af en toe bezoeken brengen om te zien hoe dat werk vordert.

Stinasu-directeur Luciën Tolen heeft drie best geslaagden van de drie lagere scholen van Brownsweg elk een schooltas met schoolspullen geschonken.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March