Doekhie gaat nog niet bedanken als Assembleelid
30 Aug 2015, 00:00
foto
Assembleelid Rashied Doekhie


Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) denkt nog na of hij zal bedanken als volksvertegenwoordiger. "Gezien de veranderde omstandigheden, moet ik de zaak opnieuw bekijken," merkt Doekhie op tegenover Starnieuws. Hij heeft geen duidelijkheid waarom zijn dochter Chantal is ontheven als directeur van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

Doekhie vindt dat er transparantie moet komen in zaken. Zijn dochter is opgetreden tegen zaken die krom waren. "Bij anderen wordt toegejuicht dat er opgetreden wordt en hier wordt zij ontheven," stelt Doekhie. "Mijn dochter heeft niets gedaan om op die manier behandeld te worden," vindt hij.

Het Assembleelid wil nog geen eindconclusies trekken, totdat zaken zijn uitgezocht. Hij zegt zaken nog op een rijtje te zetten. "Ik zal goed nagaan wat het beste is om te doen, maar voorlopig heb ik besloten het lidmaatschap van De Nationale Assemblee niet op te zeggen," deelt Doekhie mee.

Op 25 september zullen vier nieuwe leden, allen NDP'ers, worden toegelaten tot het parlement. Zij komen in de plaats van partijgenoten die voor andere functies hebben gekozen. Het gaat om vicepresident Ashwin Adhin, minister Soeresh Algoe, Ricky Kromodihardjo (directeur Staatsziekenfonds) en Sergio Akiemboto (directeur Grassalco).
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March