Currie wijst deelnemers Hackaton op commercie
29 Aug 2015, 16:22
foto
Deelnemers van de Hackaton en coaches in het Telesur Opleidingscentrum. (Beeld: René Gompers)


“It’s all about the money,” geeft Dirk Currie, directeur van Telesur, de deelnemers van Hackaton 2015 mee. Hij gaf vanmiddag het startsein in het Telesur Opleidingscentrum (TOC). Zes teams hebben 24 uren de tijd om de meest bruikbare én commerciële applicatie te produceren. “Denk verder dan Suriname bij het bouwen van je ‘app’, denk eraan hoe je buiten de grenzen kan verkopen want dan krijgt het commerciële waarde,” sprak Currie de ‘app builders’ toe.

De IT-Core/Telesur Hackaton wordt voor de derde keer gehouden. Deelnemers zullen wederom de nacht doorbrengen in TOC. Het kan niet anders als men in 24 uren een hele nieuwe applicatie moet produceren. De ‘coders’ bepalen zelf voor welke van de volgende sectoren zij hun ‘app’ bouwen: onderwijs, toerisme, volksgezondheid en e-governance (electronische dienstverlening van de overheid). De applicatie moet uniek, gebruiksvriendelijk zijn en moet wat geld kunnen opbrengen. De teams die dingen naar de hoofdprijs van US$ 1500 zijn Spang Makandra, 404, Undefined, Core i100, Code Ops en de Codettes.

Currie die voor het eerst de Hackaton bijwoont, is trots op de deelnemers en het evenement. “Het is anders als je er zelf bij bent, ik voel de ‘vibe’ die er heerst. En waarom ik trots ben, is omdat men hier bezig is het niveau van ICT op te trekken. Dat is ook mijn passie.” Currie heeft de deelnemers wat ‘pointers’ meegegeven. Hij heeft hen op het hart gedrukt rekening te houden met het commerciële. “Je kunt het in Suriname verkopen voor een cent misschien, aan 500 duizend mensen en een paar toeristen maar dan is het weg. Dat is niet veel geld. Voor mij its all about money, daar gaat het om, commercial value, denk erover na.” De deelnemers hebben tot zondag 12 uur de tijd om een werkende applicatie te produceren. De winnaar wordt dezelfde dag bekend gemaakt.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March