Seedorf niet ontheven, maar onlast als onderdirecteur
29 Aug 2015, 12:30
foto
Henry Seedorf


Henry Seedorf, onderdirecteur van Justitie en Politie belast met de algehele leiding van de hoofdafdeling Algemeen Beheer, zegt aan Starnieuws dat minister Jennifer van Dijk-Silos hem niet heeft ontheven. Hij is per ingaande vrijdag 29 augustus ontlast uit de waarneming van zijn functie. Volgens Seedorf zou de bewindsvrouw op grond van verkeerde informatie deze brief hebben getekend.

In het schrijven van de minister is aangegeven dat Seedorf per ministeriële brief in functie is gesteld en zij hem daarom ook per brief kon ontheffen. Seedorf legt uit dat hij sedert augustus 2012 per presidentiële resolutie in de waarneming van de functie is gesteld. Op grond van de Personeelswet is dan ook in augustus 2013 stilzwijgend benoemd tot onderdirecteur. Deze informatie was minister Van Dijk-Silos niet bekend, meent Seedorf.

Misnoegd
Dat Seedorf overhoop ligt met andere staffunctionarissen op het ministerie wordt door hem ontkend. Wat wel het geval is, is dat hij misnoegd is over de manier waarop enkele weken terug is omgegaan met rapportages die hij zou hebben gepleegd over dienstzaken onder de toenmalige minister. Om welke zaken het gaat wil Seedorf in dit stadium niet kwijt, omdat hij van oordeel is dat op grond van zijn verantwoordelijkheid het niet de bedoeling is om de organisatie dan wel personen in de organisatie in diskrediet te brengen of te beschadigen.

Wat Seedorf tegen de borst stuit, is dat zijn naam wordt genoemd in een bericht waar tegelijk gesproken wordt over negatieve zaken op de afdeling Vreemdelingenzaken, waardoor de indruk gewekt wordt dat hij ook betrokken is bij dat schandaal.

Gehoord worden
In zijn schrijven aan minister Van Dijk-Silos vraagt Seedorf om door haar ontvangen te worden voor een nadere kennismaking en ook om gehoord te worden. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de minister na juist te zijn geïnformeerd zaken in goede banen zal leiden. Seedorf zegt dat hij graag een bijdrage wil leveren aan het realiseren van de goede beleidsintenties die de minister heeft aangekondigd vanaf haar aantreden.

Minister Van Dijk-Silos om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat vooruitlopend op een formele voordracht tot ontheffing, Seedorf voorlopig ontlast is van zijn werkzaamheden. "De ambtelijke procedure is nu in voorbereiding," deelt de bewindvoerder mee. Zij bevestigt dat Seedorf bij resolutie is benoemd, dus kan hij niet ontheven worden door de minister, maar de president. "Om verdere schade te voorkomen, is hij ontlast van zijn werkzaamheden, vooruitlopend op de finalisering van ambtelijke procedure," stelt de minister.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April