Zes warungs op Blauwgrond en Leonsberg gesloten
29 Aug 2015, 10:32
foto
Een ambtenaar van BOG bezig met controle bij een van de warungs op Blauwgrond. (Foto: Commissariaat Noordoost)


Een team van het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost, de politie en het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft vrijdagavond zes warungs (eethuisjes) te Blauwgrond en Leonsberg gesloten. Zij mogen vandaag niet verkopen, totdat er groen licht is gegeven. Enkele andere warunghouders, die wel mogen verkopen, moeten kleine mankementen verhelpen.

Het hoofd van de Milieu- en Gezondheidsdienst van het commissariaat, Maikel Wormer, deelt Starnieuws mee dat de controles nodig zijn om na te gaan of de warunghouders zich houden aan de vergunningsvoorwaarden. "Er zijn onhygiënische zaken geconstateerd, waardoor wij genoodzaakt zijn om de warungs te sluiten," zegt Wormer. Wanneer er uitwerpselen van ratten worden ontdekt, wordt er onmiddellijk tot sluiting overgegaan. Dat was nu niet het geval; bij sommige moeten de vetputten in orde worden gemaakt. Bij anderen zijn er vliegen ontdekt in de kast met eten.

Vandaag zal er gecontroleerd worden of de mensen zich houden aan de beslissing die genomen is. Het gaat om vier warungs te Blauwgrond en twee op Leonsberg. Nadat de eethuizen voldoen aan de vergunningsvoorwaarden, zal na goedkeuring van het BOG, toestemming gegeven worden om weer etenswaren te verkopen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March