Directeur Financiën wnd regeringscommissaris CBvS
29 Aug 2015, 04:56
foto
Liane Pinas-Halfhide, directeur Financiën, neemt waar als regeringscommissaris CBvS.


De directeur van het ministerie van Financiën, Liane Pinas-Halfhide, neemt waar als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zij is ambtshalve al lid van de raad van commissarissen. Regeringscommissaris Willy Duiker, die tijdelijk ontlast is als waarnemend directeur bij de Energie Bedrijven Suriname, heeft zijn functie bij de CBvS neergelegd.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bevestigt tegenover Starnieuws dat Duiker gelijk nadat hij ontlast werd bij de EBS, in een telefoongesprek met hem te kennen heeft gegeven dat hij aftreedt. Een dag later heeft hij dit formeel vastgelegd in een schrijven.

Gelijk nadat de brief van Duiker werd ontvangen, zijn president Desi Bouterse, vicepresident Ashwin Adhin en Pinas-Halfhide op de hoogte gesteld. Intussen zijn alle leden van de raad van commissarissen schriftelijk op de hoogte gesteld. Duiker is als waarnemend algemeen directeur van EBS woensdag door minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen tijdelijk ontlast uit zijn functie.

De waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft de medewerking van minister Dodson gevraagd, aangezien een politioneel onderzoek gaande is naar vermeende malversaties bij de EBS. In belang van het onderzoek was het nodig om Duiker te ontlasten uit zijn functie. Duiker heeft de lijn doorgetrokken en minister Hoefdraad meegedeeld dat hij bedankt als regeringscommissaris.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March