President ontmoet OAS topman binnenkort in New York
29 Aug 2015, 03:13
foto
Minister Niermala Badrising en OAS secretaris-generaal Luis Almagro.


Het ligt in de bedoeling dat president Desi Bouterse binnenkort in New York een ontmoeting zal hebben met de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro. Een aantal belangrijke zaken over de relatie Suriname-OAS zullen worden besproken. Minister Niermala Badrising heeft een werkbespreking gehad met de topman van de OAS in Washington DC.

Minister Badrising benadrukte de committering van Suriname aan regionale integratie, de sociaaleconomische ontwikkeling van het eigen land en die van de overige landen van de regio, op basis van Inter-Amerikaanse solidariteit. Zij bedankte de secretaris-generaal voor de jarenlange, goede samenwerking van Suriname met de OAS en sprak de hoop uit dat deze relatie verder zal worden voortgezet. Dit meldt het ministerie in een persbericht.

Tijdens het gesprek is overeengekomen dat door de OAS verdere ondersteuning zal worden gegeven aan initiatieven die eerder samen met de OAS werden ontplooid, waaronder een vergadering in Suriname die gericht is op het vinden van een gezamenlijke oplossing van de grondenrechtenproblematiek. In 2014 werd door de OAS reeds goedkeuring verleend voor het organiseren van de Meeting of Governmental Experts on Land Rights, Natural Resources, Development and Consultation: Experiences and Challenges. Met het organiseren van een vergadering van (regerings-) experts zullen Suriname en overige OAS lidlanden in de gelegenheid worden gesteld om te leren van elkaars ervaringen, praktijken en uitdagingen, om sociale conflicten die kunnen ontstaan bij de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen te helpen voorkomen en oplossen.

Badrising gaf aan ook via het nationaal kantoor van de OAS in Suriname, nauwer te zullen samenwerken ter facilitering van processen en projecten. De bewindsvrouw kijkt uit naar de country strategy van de OAS, welke zal inspelen op de nationale ontwikkelingsprioriteiten van Suriname en hoe de OAS – op verzoek van de regering – daaraan invulling kan geven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April