Geslaagden ambtenarenopleidingen krijgen diploma
28 Aug 2015, 19:10
foto
Minister van Binnenlandse Zaken, Mohamed Noersalim, overhandigt een geslaagde haar diploma. (Foto: Biza)


Ambtenaren die de Surnumerair en Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding (VAAO), hebben afgerond, kregen vanmorgen hun diploma in het Lala Rookhgebouw. Zij zijn toegesproken door de minister van Binnenlandse Zaken, Mohamed Noersalim, die aangaf dat met de opgedane kennis, de kwaliteit van de dienstverlening naar een hoger peil gebracht moet worden.

De opleidingen zijn volgens Noersalim belangrijk om mee te kunnen gaan met moderne maatschappelijke ontwikkelingen. “Twee begrippen die de laatste tijd vaak gebezigd worden, zijn de rationalisatie en de hervorming van het ambtenarenapparaat. Beide beogen de verbetering van de dienstverlening met een sterke nadruk op alle afnemers van overheidsdiensten te bewerkstelligen. Training en begeleiding van ambtenaren is dus cruciaal”, zegt Noersalim.

Het viel de minister op dat het aantal aanmeldingen voor de vooropleiding Surnumerair en de Surnumerairsopleiding is afgenomen en dat het resultaat op de Surnumerairsopleiding minder goed was dan afgelopen jaar. Hij vroeg de afdeling Vorming en Opleiding om de oorzaak te onderzoeken.

De geslaagden van de Vooropleiding Surnumerair hebben de vakken Nederlands, Communicatieve Vaardigheden, Rekenkundige Vaardigheden, Engels, Overheidsoriëntatie en Maatschappijleer met succes afgerond, zegt de Biza-voorlichting. Bij de Surnumerairsopleiding komen Comptabiliteitsleer, Caricom en de Regio, ICT en Staatsinrichting erbij. Bij de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding II staan de vakken Management en Leidinggeven, Financieel Management, Project Evaluatie en Monitoring, Adviesvaardigheden en Rapportage Multilaterals, New Public Management en HRM op het programma.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April