DNA op reces; 25 september toelating vier nieuwe leden
28 Aug 2015, 06:37
foto


De Nationale Assemblee gaat met reces en houdt de eerstvolgende openbare vergadering op 25 september. Dan zullen vier nieuwe leden toegelaten worden tot het college. Dit deelde Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons donderdagavond mee, nadat de ontwerpwet 'Elektronische uitgifte Staats- en Advertentieblad' met algemene 40 stemmen werd aangenomen. Deze publicaties worden toegankelijk voor een groter publiek en zijn kostenbesparend.

Simons had Keshopersad Gangaram Panday maandag willen toelaten, maar niet alle stukken zijn correct ingediend bij De Nationale Assemblee. Gangaram Panday schuift op nadat vicepresident Ashwin Adhin bedankt had als Assembleelid. Ook Ricky Kromodihardjo heeft het lidmaatschap opgezegd. Hij is eerder benoemd als directeur van Staatsziekenfonds. In zijn plaats komt Ruchsana Ilahibaks binnen.

Sergio Akiemboto, die in Brokopondo met voorkeursstemmen is gekozen, heeft besloten om directeur van Grassalco te blijven. NDP-voorzitter, president Desi Bouterse heeft aan zijn partijgenoten voorgehouden dat zij een keuze moeten maken. In de plaats van Akiemboto zal Wendell Asadang binnenkomen. Minister Soeresh Algoe die in Wanica is gekozen, heeft intussen ook bedankt. Zijn plaats wordt ingenomen door Hans Sandjon.
Advertenties