SZF moet concurrentiestrijd aankunnen
27 Aug 2015, 16:47
foto
Minister Patrick Pengel wil gezondheidszorg bereikbaarder en toegankelijker maken.


Het Staatsziekenfonds (SZF) moet zijn bestand vrijwillig verzekerden op een dusdanig niveau brengen, waardoor hij de concurrentiestrijd met de particuliere zorgverzekeraars kan aangaan. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid vindt dat het SZF in de afgelopen 34 jaar heeft getoond een stabiele zorgverzekeraar te zijn.

Het fonds heeft in zijn bestand bijkans 50.000 landsdienaren en hun gezinsleden die meeverzekerd zijn. In zijn streven om kwalitatieve gezondheidszorg te waarborgen, kan het fonds rekenen op ondersteuning van het ministerie, stelt minister Pengel tijdens een kennismakingsbezoek aan het SZF. Het totaal bestand van het fonds telt 180.000 verzekerden. “Dat is een substantieel deel van de totale samenleving,” zegt SZF-directeur Rick Kromodihardjo. “Daarom zullen veranderingen binnen het SZF ook hun weerslag hebben op de totale gemeenschap.” Hij is bezig met het proces Herpositionering SZF. Kromodihardjo wil het SZF zijn rechtmatige plaats in de samenleving laten innemen.

“De huidige visie is dat medische zorg toegankelijk moet zijn voor Surinamers woonachtig tot in de verre binnenlanden.” De SZF-directeur wil samen met het ministerie het plan van het fonds ontvouwen hoe invulling kan worden gegeven aan dit doel. Hij heeft minister Pengel erop gewezen dat het SZF minimaal tot helemaal niet bereikbaar is in het binnenland. De bewindsman vindt dat erop moet worden toegezien dat kwalitatieve zorg beschikbaar en toegankelijk is voor het gehele land met inbegrip van medicamenten en andere geneeskundige benodigdheden. Hij wil het fundament van een welzijnssamenleving verder verstevigen. Tal van beleidsstukken op het ministerie zullen moeten leiden tot een betere bereikbaarheid en toegang tot gezondheidszorg in de ruimste zin des woord voor eenieder, stelt minister Pengel Hij heeft het SZF woensdag als eerste gezondheidsinstelling bezocht.

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April