Surinaamse mode wint terrein
27 Aug 2015, 18:41
foto
Modellen tijdens het voorproefje van de Suriname Fashion Week. (Foto's: René Gompers)


“Dat is mooi, heel mooi,” merkt presidentsvrouw Ingrid Bouterse-Waldring meermalen bewonderend op. Het publiek deelt de bewondering voor de kledingstukken en sieraden die worden getoond. Het applaus blijft dan ook niet uit wanneer de ontwerpers worden voorgesteld. De Suriname Fashion Week (SFW) is woensdagavond met een ‘voorproefje’ begonnen in het Arthresegebouw.

De SFW wordt voor de derde keer gehouden. Het evenement is in korte tijd uitgegroeid tot dé mode activiteit in Suriname. “De bedoeling is om Suriname op het internationaal modeplatform te krijgen,” deelt Warda Marica, de fashion director mee. “Wij proberen internationaal publiek te trekken naar ons land. In het begin moesten we nog achter ontwerpers rennen om mee te doen. Nu melden ze zichzelf aan vanuit binnen- en buitenland.” Er doen deze keer 18 ontwerpers mee waarvan zeven Surinamers zijn. De buitenlanders komen uit Europa, het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika.

De eerste showcase was bedoeld voor de sponsoren van het grootse evenement. Er is met volle teugen genoten van de ontwerpen die variëren van ‘prachtig’ tot ‘gewaagd’. Het groter publiek krijgt op vrijdag te Berg & Dal en zaterdag in hotel Krasnapolsky de ontwerpen te zien. Op Berg & Dal wordt de aandacht gevestigd op de Caribbean Wear . “Op zaterdag wordt het een extravaganza,” wakkert Marica de verwachting op. “Dan gaan we positief gek doen met haar, met make-up en kleding. Kleding dat niet echt draagbaar is en dan toch wel. Het wordt kunst met kleding, make-up en haar.” Al de ontwerpen die tijdens de shows worden tentoongesteld kunnen ter plekke worden gekocht.


René Gompers
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April