94GreenTV begint 7 september met uitzending
27 Aug 2015, 08:12
foto
Gilberto Krieger, directeur van 94GreenTV.


“Groen houdt veel meer in dan plantjes, dieren, water en lucht. Toerisme, mode en ict hebben er ook mee te maken. Het milieu is het waard om behouden te worden, om voor te vechten. Dat zullen we laten zien en men gaat meer liefde hebben voor de natuur,” belooft Gilberto Krieger, directeur van 94GreenTV, Surinames eerste mediaportaal voor ‘groen’ nieuws. Op 7 september gaat 94GreenTV officieel met uitzenden beginnen. Alles over groen Suriname krijgt op een professionele wijze aandacht.

De uitzendingen zullen te volgen zijn op kanaal 12-4 tussen 18.00 en 24.00 uur. De producties zijn van topkwaliteit. Alles wordt in High Definition uitgezonden. Op maandag, woensdag en vrijdag worden er nieuwe producties aangeboden. Daartussen herhalingen. Het leeuwendeel bestaat uit eigen producties; nieuws, talkshows en andere televisieprogramma's. “We staan open voor andere producties maar ze moeten wel voldoen aan onze standaarden" geeft Krieger aan. "Als het nieuwsgehalte heel hoog is, kan er misschien een uitzondering gemaakt worden.” 94GreenTV wil later een eigen kanaal hebben.

De naam is afgeleid van het feit dat Suriname voor 94 procent uit bos bestaat, legt Krieger uit. Het idee om nieuws, talkshows, documentaires en andere televisieprogramma's te brengen over Surinames ‘groene rijkdom’ is acht jaar geleden ontstaan, vertelt Krieger. Samen met Jerrel Pinas is de gelijknamige stichting opgericht. “Onze bedoeling is om de bevolking kennis te laten maken met wat wij aan groen hebben,” legt Krieger uit. “Wij geloven dat als je iets kent, je er van kunt houden, als je ervan houd kan je het beschermen.” 94GreenTv is ook bedoeld als ‘eyeopener’ voor het publiek. “Het bewustwordingsproces komt langzaam op gang. Wij geloven dat zoiets constant en gestroomlijnd moet zijn. Vandaar dit concept. We moeten beseffen dat er meer gedaan kan en moet worden om ons milieu te beschermen.”

René Gompers
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March