Gajadien: OM geeft vertrouwen terug aan samenleving
27 Aug 2015, 00:44
foto


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) met het strafrechtelijk onderzoek bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) weer vertrouwen heeft gegeven aan de gemeenschap. In deze case blijkt volgens de politicus duidelijk dat personeelsleden meer zaken uit de doeken zouden willen doen, maar zich niet beschermd voelen.

"Daarom is het belangrijk dat er een wet komt die 'klokkenluiders' beschermt," zegt Gajadien aan Starnieuws. Hij vindt het jammer dat de toenmalige procureur-generaal geen onderzoek heeft verricht naar onregelmatigheden met concessies. Hij merkt op dat zo vaak hierop gewezen is door verschillende personen, maar deze zaak is nooit opgepakt.

Diverse Assembleeleden hebben hierover brieven geschreven naar president Desi Bouterse. Maar er is geen opheldering gekomen. Gajadien hoopt dat dit alsnog gebeurt. "Ik vind dat deze kwestie onderzocht moet worden, waardoor zaken die onrechtmatig verkregen zijn, weer teruggaan in de boezem van de Staat," stelt de VHP-topper.
Advertenties