Ambtenaren niet betalen voor bespoediging reçu's
27 Aug 2015, 02:32
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Het is absoluut verboden dat ambtenaren geld vragen om de afhandeling van reçu's te bespoedigen. Minister Gillmore Hoefdraad zegt dat mensen die hiermee te maken krijgen, gelijk contact dienen op te nemen met zijn secretariaat. De bewindsman deelt mee dat zijn streven is om betaalachterstanden definitief tot het verleden te laten behoren. Hij vraagt eenieder om de wet en regelgeving in acht te nemen.

Bij de wijziging van de Comptabiliteitswet had Hoefdraad De Nationale Assemblee voorgehouden een bekendmaking te doen uitgaan over de procedure bij de gunning van projecten. Hij heeft een beroep gedaan op zijn collega's om een eenduidige gedragslijn over bezuinigingen te volgen. Zij moeten ook erop toezien dat vanuit de ministeries geen toezeggingen gedaan of afspraken worden gemaakt met derden over dienstlevering of aanbesteding zonder dat middelen zijn vrijgemaakt vanuit Financiën.

Hoefdraad zegt zich strak te houden aan de comptabiliteitswet. Er zullen geen onnodige uitgaven gedaan worden. Gezien de moeilijke financieel-economische situatie waarin Suriname verkeert, is het belangrijk om zuinig om te gaan met de schaarse middelen. Op aannemers en leveranciers doet de bewindsman een beroep goed na te gaan met wie binnen de overheid zaken gedaan wordt en of daarbij de voorgeschreven regels strikt worden gevolgd. Het licht is op groen indien een geldige bestelbon afkomstig van het vakministerie ter beschikking is gesteld. Is die bestelbon er niet, dan is er ook geen toestemming en zal er niet worden uitbetaald.

Ondernemers die zaken doen met de overheid, moeten zich ervan verzekeren dat de regels zijn gevolgd. Anders lopen zij het risico te leveren, maar geen betaling te ontvangen. Tegen ambtenaren die verplichtingen aangaan zonder de nodige toestemming of buiten de regels om, zal streng worden opgetreden, kondigt Hoefdraad aan. Bij het constateren van dergelijke gevallen moet contact worden opgenomen met het secretariaat van de minister via het emailadres: ministerie.van.financien@finance.gov.sr.

U kunt hier een voorbeeld bestelbon downloaden.
pdf-icon.gif Voorbeeld_bestelbon.jpg                
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April