Karta-Bink pleit voor landelijke beschikking wegen
27 Aug 2015, 10:08
foto
Assembleelid Ingrid Karta-Bink


Om de verkeerscontrole landelijk op te voeren, is het nodig om flitsapparaten in alle districten te plaatsen. Echter moet er voor de wegen, waar de apparaten worden ingesteld, een beschikking zijn van het Ministerie van Justitie en Politie. Politieambtenaren zullen anders geen gebruik kunnen maken van de flitsapparaten. Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) pleit er daarom voor dat landelijk een beschikking komt voor de desbetreffende wegen.

“In Commewijne zijn er maar twee wegen met een beschikking voor flitsapparatuur. Dit is een must voor alle wegen, zodat de politieagenten kordaat kunnen optreden,” meent de volksvertegenwoordiger. Zij maakt zich ernstig zorgen over de twee dodelijke verkeersongelukken die recent binnen twee weken tijd in het district Commewijne hebben plaatsgevonden. Deze zijn nota bene gebeurd tijdens de verkeersveiligheidsmaand, welke geïntroduceerd is met de bedoeling dat alle weggebruikers zich aan de verkeersregels houden. Ongeacht in welk district zij zich bevinden, zodra zij deelnemen aan het verkeer dienen zij de verkeersvoorschriften in acht te nemen.

Karta-Bink is er niet over te spreken dat in beide dodelijke verkeersongevallen in Commewijne, de bestuurders het hazenpad hebben gekozen. Zij verkeerden in beschonken toestand ten tijde van de aanrijding. “Heb je een glaasje op, laat je rijden. Je moet niets aan het toeval over laten. Anders kun je onnoemlijk veel leed veroorzaken,” aldus het assembleelid, dat zelf in Commewijne woont. Zij merkt op dat door beide verkeersongevallen met dodelijke afloop twee gezinnen geen vader en kostwinner meer hebben. “Wie vergoedt het leed van deze nabestaanden?” vraagt zij zich af.
Advertenties