OD Vreemdelingenzaken ontlast uit haar functie
26 Aug 2015, 15:44
foto


Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft de onderdirecteur Vreemdelingenzaken, Ingrid Kindooi, per direct uit haar functie ontlast. Zij heeft op 13 augustus aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gevraagd om een politioneel onderzoek te verrichten. De bewindsvrouw bevestigt tegenover Starnieuws dat het noodzakelijk was om de onderdirecteur te ontlasten.

De minister had bij haar aantreden reeds opgemerkt dat er ernstige zaken plaatsvinden op Vreemdelingenzaken. Mensen moeten geld betalen om zaken rond te krijgen. Van Dijk-Silos deelt mee dat uit het voorlopige rapport dat uitgebracht is door de korpschef, zij genoodzaakt was om gelijk te handelen. Zij wil in dit stadium niet veel kwijt om het onderzoek niet te frustreren.

"De zaken die ik nu gehoord heb, zijn bijzonder ernstig. Het was nodig om de onderdirecteur per direct te ontlasten uit haar functie om het onderzoek niet te frustreren," stelt de minister. Na het politioneel onderzoek zullen de resultaten doorgestuurd worden naar het Openbaar Ministerie.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April