Openbaar Ministerie start politioneel onderzoek bij EBS
26 Aug 2015, 08:49
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) is met een politioneel onderzoek begonnen bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Onder aansturing van het vervolgingsapparaat is een speciaal rechercheteam intussen aan het werk gegaan. Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is schriftelijk op de hoogte gesteld van het onderzoek. Ook de ministers Gillmore Hoefdraad (Financiën) en Jennifer van Dijk-Silos (Justitie en Politie) hebben een afschrift van de brief ontvangen.

Minister Dodson bevestigt tegenover Starnieuws dat waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday hem op de hoogte heeft gesteld van het onderzoek. Hij heeft ook een onderhoud gehad met hem. Aan de minister is gevraagd om maatregelen te treffen tegen waarnemend algemeen directeur Willy Duiker, waardoor het onderzoek niet wordt bemoeilijkt. De bewindsman zegt dat alle medewerking verleend zal worden aan het vervolgingsapparaat.

De waarnemend procureur-generaal heeft drie rapporten van de Centrale Accountantsdienst (CLAD) ontvangen van minister Hoefdraad. Na bestudering van het rapport heeft het OM aanleiding gevonden om het politioneel onderzoek te starten. Naast aanschaffingen van goederen, loopt er ook een miljoenenproject met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De besteding van de middelen van IDB maakt voorlopig geen deel uit van het onderzoek.
Advertenties