Parmessar bespreekt probleem on- en minvermogenkaart
26 Aug 2015, 08:13
foto
Assembleelid Rabin Parmessar wil duidelijkheid over mensen die niet geholpen worden met on- en minvermogenkaart. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Rabin Parmessar (NDP) heeft bijval gekregen van verschillende coalitieleden toen hij de vinger op de zere plekken plaatste over de basisgezondheidszorg. Mensen die over een on- en minvermogenkaart beschikken, komen niet in aanmerking voor behandelingen in de ziekenhuizen. Zij krijgen geen vervolgbehandelingen, terwijl het om een humane aangelegenheid gaat. Het Assembleelid wil van de regering weten waar de schoen wringt.

Parmessar kreeg ondersteuning van partijgenoten Jennifer Vreedzaam en Amzad Abdoel. Ook Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons drong bij vicepresident Ashwin Adhin aan op een antwoord. De regeringsfunctionaris stelde zich op het standpunt dat hij nog in gesprek is met diverse betrokkenen en vroeg om ruimte om zaken uit te zoeken. Vooruitlopend op een structurele oplossing drongen de Assembleeleden er op aan dat de regering de ziekenhuizen vraagt om de mensen te behandelen. Abdoel meent dat een evaluatie over het functioneren van de basiszorgverzekering noodzakelijk is, want er zijn zoveel klachten. Mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd.

Vreedzaam benadrukte dat de regering verzekerd had dat de overgang soepel zou verlopen. "Mensen zijn in rep en roer. Ze willen weten wat er gaande is. Laat de regering ons vertellen wat er precies aan de hand is. De samenleving wil duidelijkheid hebben," benadrukte Vreedzaam. Zij vindt dat er veel schort aan de voorlichting hierover. Simons zei dat de regering een brief over deze kwestie zal krijgen, want een antwoord is dringend gewenst.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April