Veel interesse voor ondernemerschap in Wanica
26 Aug 2015, 13:58
foto
Dc Roline Samsoedien


Districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien van Wanica heeft veel huiswerk. Veel jonge ondernemers hebben een goed plan om productie-activiteiten te beginnen in de sectoren landbouw, veeteelt of visserij in het district. Samsoedien zegt aan Starnieuws dat het gebrek aan grond voor problemen zorgt.

De dc merkt op dat het om serieuze geschoolde ondernemers gaat die een goed projectplan hebben. Zij heeft ondernemers gesproken die exotisch fruit willen verbouwen in het district. Daarnaast heb je anderen die aan aquacultuur willen doen. Een andere ondernemer wil geitenkaas produceren. “Een jonge ondernemer wil vissen kweken en het water waarin de vissen leven wil hij gebruiken voor zijn groenteteelt. Echter is grond een heet hangijzer”, merkt de dc op.

Samsoedien benadrukt dat het erg positief is dat mensen belangstelling hebben in ondernemerschap. Dit kan een goed effect hebben op mens en maatschappij. Ook kan het land verder ontwikkeld worden aangezien er ook werkgelegenheid gecreëerd wordt. De dc is van plan om samen met deze ondernemers mogelijkheden te bekijken om tot oplossingsmodellen te komen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April