Minister Algoe vervangt directeur en onderdirecteuren LVV
25 Aug 2015, 16:43
foto
Minister Soeresh Algoe


Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een aantal van de directieleden, onder wie directeur Gerrit Breinburg, bedankt voor zijn diensten. Ex-onderminister van LVV Djoemadi Kasanmoesdiran is nu waarnemend directeur.

De onderdirecteur Administratieve Diensten Suraksha Hirasingh-Sital maakt plaats voor Carolyne Sakiman. Ook onderdirecteur Veeteelt, Edmund Rozenblad, is bedankt. De twee onderdirectoraten die al een hele tijd onbemand waren, zijn nu ingevuld. Voordat hij minister was, was Algoe onderdirecteur Landbouw. Nu is die functie ingevuld door Ashwin Ramdin. Op het onderdirectoraat Landbouwkundig onderzoek, Afzet en Verwerking is Ivonne Ramnarain geplaatst. De onderdirecteuren van Visserij, Rene Lieveld en van Agrarische Planning en Ontwikkeling (ODAPO), Raymon Nojodimedjo blijven hun functie behouden.

Minister Algoe zegt dat hij zijn personeel beter gaat inzetten. Breinburg en de andere bedankte functionarissen zullen vanwege hun technische kennis projectmatig worden ingezet. De bewindsman wil nog niet prijsgeven wie op de plaats van Rozenblad komt. Hij moet nog met de persoon die hij op het oog heeft praten. “Dit is een volledig nieuw team,” zegt de bewindsman aan Starnieuws.

Bij het aantreden van kabinet Bouterse I zijn alle onderdirecteuren, op Breinburg die op ODAPO zat en Rozenblad na, en de directeur ontheven. Algoe was toen coördinator regio Midden. Breinburg werd toen benoemd tot directeur en Algoe tot onderdirecteur Landbouw. Nadat de NDP de samenwerking met Pertjajah Luhur had opgezegd en minister Hendrik Setrowidjojo het veld moest ruimen, werd Algoe benoemd tot minister.

Binnenkort zal de bewindsman al de ontheven onderdirecteuren van het vorige kabinet oproepen voor een gesprek. Hij wil hen allemaal na goede afstemming inzetten. De ontheven ambtenaren zitten nu thuis met behoud van hun salaris.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April