Reactie op bericht Kanta Adhin
25 Aug 2015, 22:31
foto


Kanta Adhin, de weduwe van mijn broer John Baboeram, stelt in Starnieuws dat ik Sunil Oemrawsingh in een kwaad daglicht wil stellen vanwege zijn actie om een verklaring te publiceren namens de nabestaanden van John Baboeram.
Omdat de verklaring toen niet ondertekend was met namen, dacht iedereen – ik inclusief – dat de verklaring afkomstig was van mijn broers en zus en in een familieberaad was opgesteld. Ik verifieerde dat en niemand wist van die verklaring.
In haar reactie stelt Kanta Adhin dat de verklaring om persoonlijke redenen niet ondertekend was met namen, maar daardoor werd de verkeerde indruk gewekt dat het mede afkomstig was van mijn broers en zus. Maar er is nooit een familieberaad geweest om een collectief standpunt van de familie te bepalen.
Nu blijkt dat zij en haar zoon de brief hebben ondertekend.

Ik heb daar geen moeite mee. Ik heb in mijn persconferentie aangegeven dat zij mij in een mail had bericht dat ze het niet met mijn zienswijze en daden eens is.
Ze stelt nu dat ze mij op de hoogte heeft gesteld dat Sunil Oemrawsingh namens haar en haar zoon zou hebben gehandeld. Ik zou te kwader trouw handelen en Sunil Oemrawsingh in een kwaad daglicht stellen. Dit is de tekst van haar mail dd. 17-8-2016 mede aan mij gericht: “Aangezien ik reputatieschade aan de naam van de stichting 8 december of diens voorzitter wil voorkomen, wens ik op te merken dat de stichting c.q. voorzitter slechts als intermediair heeft gehandeld bij de verspreiding van een bericht van 'Nabestaanden van John Baboeram'. Niet 'DE Nabestaanden' of 'De familie' en dus ook niet nodig dat het bericht het resultaat was van een familieberaad. Groet, Kanta Adhin.”

Uit de mail kan ik niet afleiden dat het bericht door haar en haar zoon is ondertekend. Ik vind daarom dat ik niet te kwader trouw heb gereageerd.

De hele zaak is onverkwikkelijk. Het is duidelijk dat ze het niet met me eens is. Dat heeft ze me in een mail gemeld en dat heb ik ook op haar verzoek opgenomen in mijn eerste persconferentie. Ze heeft haar standpunt vervolgens kenbaar gemaakt in een interview met Radio ABC.
Ik respecteer dat. Als het bericht dat door Sunil Oemrawsingh is verspreid vanaf het begin was ondertekend met haar naam en de naam van haar zoon, was er niets aan de hand geweest.

Sandew Hira
Advertenties