CBvS houdt training voor ondernemers agrarische sector
25 Aug 2015, 20:28
foto


Kleine en middelgrote ondernemers (KMO's) uit de agrarische sector krijgen een training van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Negen medewerkers van de bank, die als trainer opgeleid zijn door de Financial Inclusion and Development Agency (FIDA) van de Centrale Bank van Trinidad & Tobago verzorgen de training. 28 trainers van de agrarische sector zijn door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geselecteerd. De bedoeling is dat deze trainers, die al op regionaal niveau bezig zijn voor het ministerie, op hun beurt trainingen gaan verzorgen voor vertegenwoordigers van KMO’s. De CBvS voert dit project uit samen met de FIDA.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën benadrukte bij de start van de training, gisteren, het belang van het project. "Als wij inderdaad de voedselschuur van de regio willen worden, dan zal in de sector geïnvesteerd moeten worden. Ook agrariërs moeten leren ondernemen om succesvol te zijn," stelde Hoefdraad. Hij is blij met de voortzetting van dit project, dat overigens zijn eigen initiatief was als president van de CBvS. De bewindsman sprak de hoop uit dat door deze training het doel van verbeterd financieel management van KMO’s zal worden bereikt en zij daardoor beter toegang zullen krijgen tot financiering van hun projecten.

Waarnemend president van de CBvS, Ingeborg Geduld-Nijman, gaf aan dat financiële educatie voor de samenleving is opgenomen in het strategisch plan van de bank. Bij nieuwe ontwikkelingen, zoals de introductie van het nieuwe betaalsysteem, zal de samenleving goed moeten worden geïnformeerd. CBvS ontplooit vanaf 2013 verschillende financiële educatie activiteiten voor diverse doelgroepen van de samenleving. Dit beleid zal mede worden ondersteund door het ministerie van Financiën. In oktober zal weer een soortgelijke training worden verzorgen, maar dan voor de toerismesector, meldt de CBvS.
Advertenties