Surinaamse Cricket Bond klaar voor transformatie
25 Aug 2015, 08:22
foto


De voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond (SCB), Raj Narain, zegt dat de organisatie getransformeerd zal worden. Hij wil dat tegen 15 september een aanvang moet worden gemaakt. De aanleiding hiertoe is onder meer de gestelde doelen die bij het verkrijgen van de Associate Membership van de Internationale Cricketbond (ICC) niet volledig zijn gehaald.

Narain zegt verder dat in december/januari samen met de ICC een nieuw strategisch plan zal worden gemaakt, dat moet resulteren in een efficiënte organisatie en het op een hoger niveau brengen van cricket in Suriname. Er zal dan een nieuwe organisatiestructuur komen, de statuten en het huishoudelijk reglement zullen zodanig worden gewijzigd dat ze kunnen beantwoorden aan de tijd, zegt Narain. Hierna zullen de verkiezingen voor het bestuur van de SCB worden uitgeschreven. Ook zal het competitiestructuur worden gewijzigd en zal gespeeld worden in een topsectie met clubs van Nickerie en Paramaribo en in andere divisies. De weg die junioren moeten afleggen naar de nationale selectie zal duidelijk weergegeven worden. Volgens de voorzitter blijkt dat de jonge spelers van de scholen en centra niet de weg vinden naar club cricket.

De selectieprocedure voor de nationale selecties zal veranderd worden.
Reeds worden er gesprekken gevoerd met de lid-verenigingen. Shaam Harnam zal de leiding hebben van de transformatie. "Er is ook veel te doen rond de selectie van onze nationale cricket team, dat deelneemt aan de verschillende internationale toernooien. Sommigen vinden dat er teveel buitenlanders in ons team zitten. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van mogelijkheden die er zijn bij de wereldorganisatie. Sommige landen zoals VSA en Canada maken gretig gebruik van deze regelingen," zegt Narain. Ook de SCB is van mening dat er meer Surinamers in de nationale cricketselectie moeten zijn. Bij de junioren bestaat de nationale selectie al voor meer dan zeventig procent uit geboren Surinamers en bij de nationale seniorenselectie moet dit ook het geval zijn binnen vijf jaren. Hiervoor zal er voor district Nickerie een speciale coach worden aangesteld. De bond begrijpt de gevoelens, maar geeft aan dat dit wat tijd in beslag neemt, maar zeker zal komen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April