Nieuwe commandant regio West geeft inzage in werkwijze
25 Aug 2015, 04:22
foto
Commandant regio West, hoofdinspecteur Wiedjaikoemar Oedit


“Nickerie is zo langzamerhand een trekpleister geworden voor vakantiegangers en wij moeten ze een veilig gevoel kunnen geven.” Dit heeft de nieuwe gewestelijke politiecommandant van Nickerie, hoofdinspecteur Wiedjaikoemar Oedit op een persconferentie gezegd. Hij is aangesteld door de korpsleiding om het politiewerk in het district te verrichten. Zijn primaire taak is te zorgen voor de veiligheid van de gemeenschap.

Oedit is belast met de leiding over de districten Saramacca, Coronie en Nickerie en zijn verantwoordelijkheid vervolgt verder naar Apoera en Kabalebo. Hij heeft overgenomen van zijn collega Robert Rakijo die vervangen is als commandant van regio West. Oedit wijst erop dat het in de vakantie vrij druk kan worden in Nickerie met diverse activiteiten. Hij benadrukt dat de job bekend is en dat het politiepersoneel bijzonder gemotiveerd is. Hardrijders worden gewaarschuwd, omdat niet toegestaan kan worden dat de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar wordt gebracht. De politie zal controle uitoefenen langs de wegen en roekeloos rijgedrag zal conform de bestaande procedure afgehandeld worden.
Ook gepleegde strafbare feiten zullen tot de bodem uitgezocht worden. De plaatsen waar drugs verhandeld worden, de zogenaamde 'drugshaarden', zijn in kaart gebracht. De politie zal verrassingsinvallen plegen en ook deze 'dealers' zullen hun straf niet ontlopen, garandeert Oedit.

Hij drukt de gemeenschap op het hart geen alcohol te nuttigen vóór supermarkten. "Als je alcohol gekocht hebt in de supermarkt, ga dan naar huis en drink deze dan op je terras, tuin of waar je het thuis prettig vindt. Drinken vóór de winkel kan storend zijn voor andere burgers die hun inkopen komen doen. Dit gedrag kan onder de noemer: verstoring van openbare orde en rust geplaatst worden, en de politie zal niet aarzelen om op te treden. Bovendien zijn er duidelijke vergunningsvoorwaarden waaraan de eigenaar zich dient te houden," stelt de regiocommandant.

Volgens de statistieken is Nickerie één van de veiligste districten, maar toch is alertheid geboden. Nickerie is een grensdistrict en is gevoelig voor grensoverschrijdende criminaliteit zoals smokkelpraktijken en mensenhandel en -smokkel. Regulering van de 'backtrack' zou volgens Oedit ideaal zijn maar zolang er een gedoogbeleid wordt gevoerd, zal de politie controle uitoefenen. Oedit is ervan overtuigd dat hij met dit team gemotiveerde medewerkers een goede job zal doen. De nieuwe gewestelijke politiecommandant garandeert de gemeenschap dat opgetreden zal worden tegen eenieder die de wettelijke regelgeving zal overtreden.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April