Natuurlijke Hulpbronnen blaast verkenningsvlucht af
25 Aug 2015, 00:57
foto
Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. (Foto: René Gompers)


De verkenningsvlucht die minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) wilde laten uitvoeren door de commissie Ordening Goudsector (OGS) heeft hij afgeblazen. De bewindsman is niet te spreken over onjuiste informatie die hij gekregen heeft van kapitein Pesife Padoe van Palumeu en John Goedschalk, directeur van Conservation International Suriname (CIS).

De bewindsman zegt aan Starnieuws dat CIS de informatie van de kapitein eerst goed had moeten natrekken, voordat er verdachtmakingen werden gedaan. Ook president Desi Bouterse is niet ontzien. Na heel wat zoekwerk blijkt dat de sjamaan Eshoro om wie het gaat een kamp cadeau heeft gekregen van de president voor het uitvoeren van werk als medicijnman.

Goedschalk en Padoe toonden zich opgelucht na het gesprek met minister Dodson. Zij zeiden blij te zijn dat de minister hen heeft verzekerd dat er een verkenningsvlucht uitgevoerd zal worden. De bewindsman deelde ook mee dat er geen vergunning is gegeven voor goudwinningsactiviteiten. Bescherming van het milieu is hoogste prioriteit voor de regering. Dit is ook opgenomen in het regeerakkoord.

Dodson heeft nadat hij alle informatie had Goedschalk opgebeld en hem duidelijk gemaakt dat er ernstige fouten zijn gemaakt in de informatieverschaffing. Zonder zaken te verifiëren, is door CIS schriftelijk meegedeeld aan de minister dat materiaal is vervoerd voor goudwinningsactiviteiten naar het Kasikasimagebergte via Palumeu. De minister merkt op dat een vete tussen twee groepen in Palumeu nu misbruikt is om de zaak een andere wending te geven. Goedschalk was ook verbaasd over dat de informatie niet blijkt te kloppen. Intussen heeft de kapitein de minister gebeld en zijn verontschuldiging aangeboden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April