DRS zal regering kritisch volgen
24 Aug 2015, 23:04
foto


De Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) en de politieke beweging onder leiding van Clifford Marica, besloten op 25 augustus 2015 samen verder te gaan onder de naam partij voor Duurzaam Rechtvaardig Samenleven (DRS). Voor de PSV betekende dit een doorstart, en voor de groep Marica een herstart, van de politieke activiteiten. Dit samengaan, betekent ook de bundeling van de belangenbehartiging van het gezin en de factor arbeid, in één organisatie.

DRS beschouwt arbeid als het kloppend hart van de economische ontwikkeling en het gezin als dat van de sociale ontwikkeling. In onze visie zijn duurzame ontwikkeling en een rechtvaardige samenleving slechts mogelijk als economische en sociale ontwikkeling evenwichtig en harmonisch op elkaar zijn afgestemd; dus niet als de een ten koste van de ander moet plaatsvinden.

Het is de missie van DRS om modellen te ontwikkelen om dit ideaal te realiseren.
Wij doen dat onder meer door het bestuderen en analyseren van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in binnen- en buitenland en daar een mening over te formuleren. Zo zijn wij met betrekking tot de nieuwe regering van mening dat deze tegelijk positieve-, hoopvolle-, en bedenkelijke elementen bevat. Positief vinden wij bijvoorbeeld de aandacht die men wil schenken aan het gezin. Hoopvol is de benoeming van enkele personen waarvan kwaliteit mag worden verwacht. Bedenkelijk is de versmalling van het beleidsgebied arbeid tot werkgelegenheid.

DRS wacht de regeringsverklaring af om te kunnen vernemen wat het voorgenomen beleid van de nieuwe regering is. In elk geval staan wij gereed om de regering kritisch te volgen. Waar wij kunnen, zullen wij onze ideeën en inzichten kenbaar maken en waar nodig zal kritiek niet ontbreken.
In het belang van ons land wensen wij de regering succes toe.

Persdienst DRS
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April