Tjong Tjin Joe, Chang en Prade nog steeds ongeslagen
17 Aug 2015, 03:34
Fide Meester Orlando Husbands tegen Calvin Tjong Tjin Joe.

De Surinaamse jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe is na 5 rondes nog steeds ongeslagen in de u-18 klasse van het CAC Youth Festival dat wordt gehouden in Trindad en Tobago. In de 5e ronde wist hij zijn Caribische rivaal Orlando Husbands op een remise te houden. Fidemeester Husbands uit Barbados won vorige week nog het Caribbean Chess Carnival op Trinidad en is in het verleden vaker tegen Tjong Tjin Joe uitgekomen. De winnaar van deze klasse komt in aanmerking voor de Internationaal Meester titel.

Cedric Prade, kersverse jeugdkampioen in de u-16 klasse, doet het eveneens goed op Trinidad. Met 3.5 punt uit 5 gespeelde rondes is hij net als Calvin ook ongeslagen. Pierre Chang die uitkomt in de u-14 klasse wist in de 5e ronde van landgenoot Ishvar Ramlal te winnen en komt op 4 punten na 5 gespeelde rondes. U-12 jeugdkampioen Alessandro Bronne verloor in de 5e ronde zijn ongeslagen status door te verliezen tegen de Jamaicaanse Angelus-Seren McDonald. De winnaars van de u-16, u-14 en u-12 klasse komen in aanmerking voor de Fidemeester titel.

Rudie Tjong Tjin Joe, die Fide Arbiter is tijdens dit toernooi, vertelt aan Starnieuws dat simultaan met dit toernooi een Arbitersseminar wordt georganiseerd door de wereldschaakbond: Fide. Met de deelname van Carlos Dos Ramos, Govind Panchoe, Ratan Kalka en Marlon Kaslan aan dit seminar, zal het arbiterskorps van de Surinaamse Schaakbond versterkt worden.