Verdachte ontkent diefstallen
05 Aug 2015, 02:38
foto


Valdemar S. heeft steeds ontkend dat hij de vier feiten die hem ten laste zijn gelegd, heeft gepleegd. Hij zou samen met een andere medeverdachte diverse diefstallen op zijn naam hebben. Ook wordt hij verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De diefstallen zijn in het binnenland gepleegd.

De verdachte verklaarde dat hij steeds tussen Nickerie en Albina reist. Hij weet niet meer of hij ten tijde van de berovingen zich in het binnenland bevond. Ook zei hij dat hij de medeverdachte niet kende. Bij de politie had hij verklaard dat hij wel in het binnenland was. Ook confronteerde officier van justitie, Nirmala Maikoe, hem dat hij op die bewuste dag toen het laatste feit geplaagd werd, zestien keren telefonisch contact heeft gehad met de medeverdachte. Hij beweerde dat de medeverdachte hem gebeld had.

Getuigen hebben verklaard dat de verdachte O-benen en grote ogen heeft en dat hij kort is. Er zijn ook andere getuigen die hem positief herkend hebben. De verdachte bleef ontkennen dat hij betrokken is geweest bij de diefstallen. Hij merkte op dat er veel meer mensen zijn met dezelfde signalementen. Valdemar S. wordt bijgestaan door advocaat Anastacia San A Jong. Op 5 oktober zal het Openbaar Ministerie een strafeis presenteren in deze zaak.
Advertenties