Leden Hakuna Matata Gang nemen afstand van ‘Bullet’
04 Aug 2015, 19:39
foto


De leden van de muziekformatie Hakuna Matata Gang nemen afstand van het door hen geschreven en gezongen lied ‘Bullet’. Zij zullen het lied niet meer zingen of ten verkoop aanbieden. Zij zeggen in een brief het lied niet geschreven te hebben om anderen te kwetsen of te denigreren. Namens HMG is het schrijven ondertekend door Otniel Babel en Urgil Doesburg

Het lied hebben zij geschreven en gezongen in een periode in hun leven, waarbij ze ervan uitgingen dat zij het recht hadden op een vrije meningsuiting, maar er niet bij stilstonden dat het ongenuanceerd hebben van een vrije meningsuiting anderen wel kon grieven en denigreren.

De artiesten geven aan dat zij in de afgelopen periode als artiesten en personen hebben ervaren dat zij door ‘Bullet ‘ zijn gestigmatiseerd en uitgesloten van de samenleving. Dit hebben zij als mensen, maar in het bijzonder als artiesten niet als prettig ervaren. Via derden hebben zij daarom toegang gezocht tot de gay community om door middel van een dialoog te komen tot een mogelijke oplossing van het vraagstuk.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March