Apotheek SZF Para voorlopig dicht
05 Aug 2015, 06:19
foto
De apotheek van SZF in Para. (Foto: Marvin Moesan)


Bewoners van het district Para zijn er niet over te spreken dat de lokale apotheek van Staatsziekenfonds (SZF) gesloten is. Jolanda Pronk, waarnemend hoofd van het SZF, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zij genoodzaakt is om de apotheek te sluiten, omdat er geen apothekersassistent beschikbaar is deze maand.

Pronk geeft aan dat zonder een gekwalificeerde medewerker de apotheek niet kan worden opengesteld. Er wordt gehandeld op basis van de richtlijnen van de Farmaceutische Inspectie. De leiding van het SZF betreurt de situatie, maar heeft geen oplossing voor het probleem.

De districtscommissaris (dc) van Para, John de la Fuenta is op de hoogte van deze kwestie. “Ik heb een nette brief ontvangen van de leiding van het SZF waarin ze aangeeft dat de apothekersassistent in de maand augustus met buitenlands verlof is,” zegt de dc aan Starnieuws. Hij geeft aan dat geprobeerd is via advertenties een andere apothekersassistent te werven. Niemand heeft op deze advertentie gereageerd. De bewoners zijn nu genoodzaakt om naar Wanica of Paramaribo te gaan voor hun medicijnen. "Ik vind dat de deur van de apotheek gelijk weer open moet gaan. Dit kan echt niet," roept een geagiteerde bewoner. "Nu moeten we extra kosten maken om aan medicijnen te komen".

Monique Eenig
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April