MBO-dagopleiding voor Toerisme start in oktober
04 Aug 2015, 21:35
foto
(Beeld: website SHTTC)


De eerste volledige MBO-dagopleiding voor Toerisme van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) start dit schooljaar. Het gaat om een samenwerking met het ROC van Amsterdam en is onderdeel van het twinningsproject van het UTSN. Studenten kunnen binnen drie jaar afstuderen als Front Office Supervisor, Food & beverage Supervisor, Tour operator Supervisor of Leisure & Resort Supervisor.

De organisatie wil met de opleiding de toerisme en hospitality sector volledig voorzien van gekwalificeerde werkers. De aankomende Supervisors voor de Toerisme en hospitality sector krijgen een praktijkgerichte en competentie gestuurde opleiding.

Veel hangt ook af van de eigen competenties, waarbij er veel wordt ingezet op het zelfsturend vermogen van de student en zelfstandigheid. "In het regulier onderwijs is de docent vaak een autoriteit, die alles controleert en aangeeft. In deze nieuwe opleiding is de rol van de docent meer ondersteunend en beïnvloedend, zodat de student leert om vanuit een intrinsieke drive te werken en niet zozeer, omdat hij wordt gecontroleerd of gesanctioneerd", zegt het SHTTC. De vooropleiding voor toelating is LBO/MULO.
Advertenties