Bond Milieubeheer schort actie op
04 Aug 2015, 13:58
foto
Vakbondsleider Hugo Blanker spreekt zijn leden toe. (Foto: Raoul Lith)


De bond bij Milieubeheer heeft besloten de acties op te schorten. Dit besluit is genomen na een onderhoud met directeur Eugene van der San van het kabinet van de president. Hij heeft de bond vandaag ontvangen. Vakbondsleiders Hugo Blanker en adviseur Michael Sallons hebben de aandacht gevraagd van de president over de problemen die de werkers ondervinden. Zij wilden hun grieven voorhouden aan president Desi Bouterse, maar werden ontvangen door Van der San.

Vakbondsleider Blanker gaf aan dat er afspraken zijn gemaakt maar deze worden niet uitgevoerd. Er is een overeenkomst gesloten in april met minister Rabin Parmessar van Openbare Werken. Deze zaken zijn nog niet aangepakt. De functiebeschrijving van personeelsleden is er niet waardoor ze ook niet goed ingeschaald zijn geworden. Gevraagd wordt om verzelfstandiging van de afdeling. De waarnemingstoelage, bevordering en diverse personeelsaangelegenheden zijn niet geregeld.

Van der San heeft de problemen aangehoord. Het kabinet van de president zal zoeken naar een oplossing. Een week na de inauguratie zal er meer duidelijkheid komen. Blanker zegt dat hij het redelijk vindt dat een week nadat de regering is aangetreden het traject zal worden afgewerkt om tot een oplossing te komen. Blanker vindt dat de acties van de bond tot succes hebben geleid. Met een eenvoudig gesprek is het gelukt om te werken aan een oplossing.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April