Republic Bank heeft geloof in Surinaamse economie
04 Aug 2015, 03:04
foto
De leiding van de bank. Van links naar rechts: Peter Ng A Tham Deputy Managing Director, Gloria Anthony, Managing Director Derwin Howell Executive Director (Republic Bank Limited) en Michelle Palmer-Keizer, Marketing and Commuications (Republic Bank Limited)


“Ik ben blij om hier te zijn en om Suriname te ontmoeten. Wij hebben onze zes vestigingen officieel geopend in Suriname en het was voor ons een trots moment, omdat het voor ons een nieuw begin, een stap naar succes,betekent.” Zo begint Gloria Anthony, de gloednieuwe algemeen directeur van Republic Bank Suriname, haar inleiding op een persconferentie maandag.

Anthony geeft aan dat de bank al meer dan 178 jaar met succes opereert en inmiddels tot een van de grootste en meest succesvolle financiële instellingen in het Caribisch gebied behoort. Ze gelooft in het enorme potentieel van de dynamische en groeiende Surinaamse economie.

Het hoofdkwartier van de Republic Bank is in Trinidad en Tobago gevestigd. Het land heeft verschillende gelijkenissen met Suriname, meent Anthony. Ze doelt onder andere de multireligieuze, -etnische samenstelling van het volk. Ze legt uit dat hoewel de naam van de zes vestigingen veranderd is, Surinaamse klanten kunnen rekenen op dezelfde, bekende gezichten van medewerkers waar zij aan gewend zijn. De namen van sommige producten zullen worden aangepast, maar er zullen geen inhoudelijke veranderingen komen. “Klanten zullen integendeel kunnen genieten van een uitgebreider aanbod aan innovatieve producten en diensten," legt de banktopper uit. Anthony vertelt dat de Republic Bank er steeds in geslaagd is om het investeringskapitaal van al de banken die zij heeft overgenomen te doen groeien. Ook wil de bank als deel van haar beleid, graag investeren in sociale projecten.

Relatie met bond belangrijk
Ook collega directeur, Peter Ng A Tham, is enthousiast over de opening. Hij zegt aan Starnieuws dat de bank ervoor gaat een heel goede relatie op te bouwen met de vakbond, die een belangrijke rol heeft. “Die vertegenwoordigen onze mensen, en onze mensen zijn heel erg belangrijk voor ons," benadrukt Ng A Tam. Er zijn sowieso geen plannen om het aantal personeelsleden te verminderen, de bank is er juist op gericht om te groeien in Suriname waarbij iedereen nodig is. Afvloeien van personeel zit volgens hem helemaal niet in de planning. Integendeel staan training en investeren in het ontwikkelen in medewerkers, hoog op de prioriteitenlijst.

Het bedrijf zal als eerste de chip- en pin creditcards op de Surinaamse markt aanbieden. Dit is heel belangrijk voor mensen die naar Europa op reis gaan, omdat die goed te gebruiken zijn daar. Qua veiligheid heeft dit product een toegevoegde waarde, legt Peter Ng A Tam uit.

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April