Direct geslaagden VOJ Brokopondo verdubbeld
04 Aug 2015, 00:48
foto


Het slagingspercentage van VOJ Brokopondo is dit jaar met meer dan 50% toegenomen. Het vorige jaar had deze school in Centrum Brokopondo 31% procent direct geslaagden. Voor het schooljaar 2014-2015 is dit 66,4%. Het landelijke gemiddelde van het aantal direct geslaagden is 55,1%. “Een resultaat om trots op te zijn,” zegt schoolleider Suzette Nelson.

Dit succes is volgens Nelson te danken aan de inzet van de leerkrachten en bovenal van de leerlingen. Ze is blij met haar leerkrachtenkorps dat via veel motivatiesessies ook heeft bijgedragen tot dit succes. “Bovenop dit succes komt ook bij kijken dat voor het eerst in de geschiedenis van de school er zoveel direct geslaagden zijn,” zegt ze. 107 leerlingen hebben deelgenomen aan de examens. Hiervan zijn 71 direct geslaagd. 15 leerlingen hebben een herkansing gekregen. De schoolleiding verwacht dat het slagingspercentage verder zal oplopen. Ze hoopt dat alle 15 leerlingen de eindstreep halen waardoor het percentage kan oplopen naar boven de 80%.

Van de geslaagden hebben 19 de toelating gehaald voor vervolgonderwijs. Hiervan zijn 2 leerlingen van de derde klas. Nelson heeft de leerlingen aangemoedigd om harder hun best te doen. Ze weet dat ze het niet gemakkelijk zullen hebben in de stad om vervolgonderwijs te genieten. "Het district heeft jullie nodig voor de verdere ontwikkeling, doe je best en kom terug om hieraan mee te helpen," vroeg de schoolleider.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April