Specialisten St. Vincentius Ziekenhuis stellen ultimatum
04 Aug 2015, 07:58
foto


De Medische Staf van het Sint Vincentius Ziekenhuis heeft besloten de leiding tot 20 augustus de tijd te geven om 8 maanden betalingsachterstand te voldoen. Als het geld niet op tafel komt, zullen de specialisten hun diensten aan de Spoedeisende Hulp (SEH) stopzetten. Dit besluit is genomen op een stafvergadering. Algemeen directeur Manodj Hindori om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij deze kwestie niet graag in de media bespreekt. Hij bevestigt dat de staf niet is uitbetaald, omdat er dit jaar geen subsidie is ontvangen van de overheid. Het ziekenhuis is niet in staat op eigen kracht deze kosten te dekken.

De Medische Staf stelt dat sinds de openstelling van de SEH anderhalf jaar geleden het ziekenhuis niet in staat is geweest om de financiële verplichtingen aan de specialisten op reguliere wijze na te komen. "Het moet niet zo zijn dat de Medische Staf de exploitatie van de SEH subsidieert voor het ziekenhuis. De Medische Staf dient iedere maand op tijd en correct uitbetaald te worden," staat in de brief aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Aangegeven wordt dat de dienstverlening niet gecontinueerd wordt als het ziekenhuis zijn verplichtingen niet is nagekomen uiterlijk 20 augustus. Geëist wordt dat alle achterstallige tegoeden overgemaakt moeten worden, anders wordt de dienstverlening stopgezet.

Hindori zegt dat het schrijven van de Medische Staf met spoed is voorgelegd aan minister Michel Blokland van Volksgezondheid. Het ziekenhuis kan de specialisten niet betalen, want er zijn al teveel financiële tekorten op alle fronten. "De minister had alle begrip voor onze situatie en heeft beloofd zich samen met zijn staf in te spannen om de subsidie alsnog rond te krijgen. Wij hebben goede hoop dat er voor 20 augustus een oplossing komt," zegt Hindori.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April