Finabank tevreden over financiële resultaten
04 Aug 2015, 01:33
foto


Finabank heeft over het eerste halfjaar 2015, gunstige financiële resultaten geboekt. De nettowinst groeide met 35% tot SRD 4,7 miljoen ten opzichte van ultimo juni 2014, terwijl het balanstotaal gegroeid is ten opzichte van het balanstotaal ultimo december 2014 met 7,3% van SRD 553,8 miljoen tot SRD 594,3 miljoen. De bank heeft voor het eerst haar halfjaar resultaten gepresenteerd.

De raad van commissarissen en de directie zijn tevreden met de behaalde halfjaar financiële resultaten, die in lijn zijn met het budget. De resultaten zijn opgemaakt conform de internationaal geldende Dutch GAAP standaarden. Deze publicatie is volledig in lijn met de strategie van de bank; Finabank staat voor een sterke corporate governance cultuur, benadrukt Eblein Frangie, president-directeur van de bank.

De groei van de nettowinst vloeit voort uit de groei van de rentebaten uit hoofde van de gezonde kredietportefeuille van de bank en de renteopbrengst uit hoofde van schatkistpapier. Ook de overige baten groeide met 29% tot SRD 5 miljoen. De kosten van de bank zijn gestegen met 28% tot 14,9 miljoen. De groei van het balanstotaal is enerzijds de resultante van de toename van de schulden aan
banken met 46,4% tot SRD. 41,3 miljoen. Het belangrijkste activum van de bank, de kredietportefeuille groeide met 5% tot SRD 330,1 miljoen.

De kernratio's van de bank zijn sterk. De solvabiliteit van de bank bedraagt 19% (interne norm 15% en CBvS norm 10%), de non-performing ratio 3,75% (interne norm 3% en CBvS norm 5%) en de loan-to-deposit ratio 68%. Deze kernratio's en de groei van de balans en de netto-winst van de Finabank weerspiegelen de sterke financiële positie van de bank, benadrukt de financiële onderneming.

Ondanks de tevredenheid over de resultaten, is de directie wel zeer alert op de opwaartse risico's die zij in de economie identificeert. Vooral de toenemende tekorten op de lopende rekening kunnen tot onevenwichtigheden in de economie leiden, geeft zij aan. Deze onevenwichtigheden kunnen, indien niet de juiste maatregelen worden getroffen, ook negatieve effecten hebben op de
performance van Finabank en de gehele financiële sector.

Het halfjaar 2015 verslag is te downloaden van de website van de bank.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April