'8 voor 40' is kans voor Surinaams filmtalent
03 Aug 2015, 21:09
foto


DocuLab ‘8 voor 40’, het nieuwste project van The Back Lot, geeft Surinaams filmtalent de gelegenheid om zich op basis van een eigen voorstel te ontwikkelen tot een ware documentaire filmmaker. In het project worden 8 originele ideeën voor documentaires, onder begeleiding van ervaren begeleiders, filmmakers en docenten van de Nederlandse Filmacademie, verder ontwikkeld tot een volledig scenario of werkdocument.

Tot 14 september kunnen geïnteresseerden een eerste opzet van een projectplan indienen bij The Back Lot. Er kan individueel en als team, met schrijver, regisseur en cameraman, meegedaan worden aan het project. In de derde week van september zal een selectie plaatsvinden van de voorstellen die verder ontwikkeld zullen worden.

The Back Lot voert het project uit in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie. Een vertegenwoordiger van The Back Lot, de Nederlandse filmacademie en drie personen uit de artistiek culturele wereld van Suriname, zitten in de commissie die de selectie zal doen.

Alle aspecten van het voorbereiden en uitvoeren vanaf idee, research, financiering, productie, editing, uitbreng, vertoningen en filmfestivals worden in het DocuLab behandeld. Het project Doculab ‘8 voor 40’ is een initiatief ter gelegenheid van 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname waarbij voor elk lustrumjaar (5) een film wordt gemaakt met verhalen uit de eigen cultuur, zegt The Back Lot in een persbericht.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March