Minister Financiën legt bezuinigingen voor aan FEP
03 Aug 2015, 04:21
foto
Minister Andy Rusland


Minister Andy Rusland van Financiën heeft tijdens een presentatie aan het Financieel Economisch Platform 2015 (FEP) een uiteenzetting gegeven hoe minder zal worden uitgegeven door de regering. De kwaliteit van het bestuur moet ook worden verbeterd. Hij heeft aangegeven dat de komende 18 maanden alle grote infrastructurele projecten zullen worden aangehouden. Gewacht wordt op betere tijden.

In 2017 zullen de inkomsten van de Staat volgens verwachting toenemen door de Merian-goudmijn die in productie zal zijn. Ook de inkomsten van Staatsolie zullen dan toenemen. Rusland legde uit dat aan de begrotingsdiscipline gehouden dient te worden. Dit heeft in de afgelopen regeerperiode te wensen overgelaten. Door de politieke samenstelling van de regering, hebben delen zich niet gehouden aan de gemaakte afspraken. Volgens de bewindsman worden soms besluiten genomen, maar politieke delen voeren uiteindelijk een eigen lijn uit. De kans is nu om dat anders en beter te doen volgens Rusland.

Over betalingsverplichtingen aan het bedrijfsleven, zegt de minister dat het niet nakomen van afspraken ook te maken heeft met het niet nakomen van afspraken. Het gebeurt ook wel dat er contracten getekend worden zonder autorisatie. Vakministeries spelen hierin een zeer belangrijke rol. Aan het FEP is gevraagd om ook advies hierover uit te brengen. Vanmiddag zal het eerste advies overhandigd worden aan president Desi Bouterse.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April