Ambassadeur Ramdin na tien jaar weer in overheidsdienst
03 Aug 2015, 06:18
foto
Ambassadeur Albert Ramdin en toenmalig OAS secretaris-generaal José Miguel Insulza nemen afscheid van elkaar.


Ambassadeur Albert Ramdin keert deze week terug naar Suriname. Hij beëindigde in juli zijn werkzaamheden als assistent-secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Hij komt na ruim tien jaar terug om in dienst te treden van de Surinaamse overheid.

Ramdin merkt tegenover Starnieuws op dat hij in de afgelopen periode de ontwikkelingen in zijn geboorteland op de voet heeft gevolgd en meerdere malen per jaar Suriname heeft bezocht. Ramdin beëindigt met zijn terugkeer ook een lange internationale carrière in verschillende functies. In 1997 werd hij door toenmalig president Jules Wijdenbosch benoemd als Permanente Vertegenwoordiger bij de OAS. Vervolgens kreeg de ambassadeur toestemming van de regering om assistent-secretaris-generaal voor Buitenlandse Betrekkingen en Gemeenschapsrelaties op het Caricom Secretariaat in Guyana te worden.

In 2001 trad Ramdin als adviseur toe tot het kabinet van secretaris-generaal Cesar Gaviria in Washington DC. In 2004 werd Ramdin voor korte tijd door president Ronald Venetiaan benoemd als adviseur voor het Westelijk Halfrond, waarna hij werd voorgedragen voor de functie van assistent-secretaris-generaal van de OAS.

Inmiddels heeft ambassadeur Ramdin zich per brief aangemeld bij president Desi Bouterse. Ramdin zal de inauguratie van de president en vicepresident Ashwin Adhin op 12 augustus ook bijwonen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April