Overheid geeft SRD 45 miljoen uit aan subsidie per maand
03 Aug 2015, 00:01
foto


Het Financieel Economisch Platform (FEP) rondt het advies aan president Desi Bouterse vandaag af. Een van de zaken waar de regering wil bezuinigen is het geven van subsidies aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Volgens minister Andy Rusland van Financiën gaat het om SRD 45 miljoen per maand.

De regering wil een deel van de subsidies terugdraaien. Het verhogen van prijzen van stroom- en watertarieven is hoog op de agenda van de regering. Jarenlang wordt er gesproken over het verminderen van de subsidie aan EBS en SWM. Deze bedrijven hebben ook regelmatig gevraagd om verhogen van de tarieven, maar tot nu toe hebben regeringen nagelaten om deze impopulaire maatregel te nemen.

Minister Rusland heeft het FEP voorgehouden dat de regering voorlopig niet wil komen aan het terugdraaien van subsidies aan sociale instellingen. Afgewogen moet worden waar een deel van de kosten zelf opgebracht kan worden. Nagegaan moet worden wat het reële bedrag is dat echt nodig is voor de sociale instelling. Er moet ook controle op de besteding komen.
Het FEP zou vrijdag advies uitbrengen, maar had meer tijd nodig. Het advies wordt maandag aangeboden aan president Bouterse.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April