Viribus en Audax helpen mee om veiligheid te vergroten
01 Aug 2015, 17:12
foto
Tijdens de veiligheidscampagne zijn de mascottes Viribus en Audax geïntroduceerd door de politie. (Beeld: René Gompers)


Viribus en Audax, zo heten de mascottes van het Korps Politie Suriname. De twee ‘agenten’ prijken op stickers en kaarten met een aanmanende of een complimenterende tekst. Het promotiemateriaal is vanmorgen persoonlijk door agenten aan bestuurders van taxi’s en bussen overhandigd. Met deze actie is de landelijke veiligheidscampagne van de politie gestart.

De agenten zijn begonnen bij pompstation Lo Tam Loi, op de drukke hoek van dokter Sophie Redmond- en de Maagdenstraat. De aanwezigheid van de groep politiemensen had veel bekijks. Sommige taxi- en buschauffeurs hadden het ‘even moeilijk’ als de groep agenten op hen afstapte. “We benaderen de mensen op een vriendelijke manier,” deelt Cherida Dragman van de Public Relations mee. “We bedanken ze voor het feit dat ze verantwoordelijk omgaan met hun passagiers. We zeggen ze dat we trots op ze zijn, dat ze die verantwoordelijkheid dagelijks nemen om de mensen veilig op hun bestemmingen te krijgen. We geven een schouderklopje. De stickers of dashboardkaarten hebben dezelfde boodschap.” De chauffeurs waarderen de complimenten van de politie en plakken graag de stickers op een plek waar het ‘bewijs’ direct opvalt.

“We gaan op dezelfde manier in alle districten te werk,” geeft Dragman aan. “We gaan zoveel mogelijk de mensen bedanken en aanspreken. Vandaag zijn we begonnen met de groep taxi- en buschauffeurs. Andere bestuurders komen ook aan de beurt. Wij gaan ons niet beperken tot de veiligheid in het verkeer. We zullen ons ook richten op veiligheid thuis, de leefomgeving, sportvelden, recreatieoorden en ook de wegen die leiden naar de recreatieoorden.”

De mascottes zijn genoemd naar de lijfspreuk op het embleem van de politie. “Dat betekent ‘moedig door innerlijke kracht’. Ze zijn nu nog een afbeelding. Het is de bedoeling dat ze gepromoot worden zodat ze tastbaar worden.” De veiligheidscampagne duurt tot eind september.

René Gompers
Advertenties