20.000 bezoekers verwacht op Bouw- & Woonbeurs
01 Aug 2015, 00:01
foto
De 5e Bouw & Woonbeurs laat nieuwe ontwikkelingen zien in de bouwwereld. (Beeld: René Gompers)


Met het vastschroeven van een een dakplaat heeft minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, de vijfde editie van de Bouw- & Woonbeurs geopend. Het Flamboyant Park zal tot en met 5 augustus dé plaats zijn voor alle informatie over bouwen, inrichten en wonen. Op de beurs is ook de eerste editie van de Bouw- en Woonbedrijvengids gepresenteerd.

De organisatie, stichting Welzorg en Welzijn, verwacht meer dan twintigduizend bezoekers. “Vijf jaar geleden hadden we om en bij 13.000 bezoekers. Vorig jaar hadden we zestig exposanten en kregen we 19.000 bezoekers,” geeft Wierash Gangaram Panday, voorzitter van Welzorg en Welzijn, aan. “Dit jaar hebben we tachtig deelnemers, dus we verwachten dat we over de twintigduizend gaan. De beurs heeft zijn nut bewezen. Men kan moeilijk ontkennen dat er een immense behoefte is aan informatie over bouwen en wonen. We hebben gemerkt dat de bezoekers heel gericht op de beurs afkomen.”

Parmessar juicht het initiatief van de stichting toe om de samenleving van goede informatie te voorzien. Het is zaak dat iedereen werkt aan veilig wonen met het oog op de veranderende klimaatsveranderingen. "Jaarlijks krijgen wij 3000 aanvragen voor bouwvergunningen. Niet alleen voor huizen,” geeft Parmessar aan. “We hanteren nu strengere eisen en verscherpen de controle op het nakomen van de bouwvoorschriften. Moeder Natuur kunnen we niet bedwingen, we kunnen alleen maar erger voorkomen. ‘Lanti’ kan het niet alleen, iedereen moet eraan werken.

De aannemers, de klanten, laten we geen ‘short cuts’ nemen bij het bouwen.”
De eerste exemplaren van het Bouw-en Woonbedrijvengids zijn uitgereikt aan Parmesar, minister van Handel & Industrie Don Tosendjojo en oud-minister Raymond Sapoen. “Het boekje is eigenlijk een verlengde van de beurs,” geeft Gangaram Panday mee. “Op de beurs staan er tachtig bedrijven en individuen. Landelijk zijn er ruim zevenduizend ondernemers actief die met de bouw en het wonen te maken hebben. In het boek is maar een fractie opgenomen. Het telt nu nog maar vijftig pagina’s maar het gaat zeker dikker worden.” De gids is gratis te verkrijgen op de beurs.

René Gompers
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April