Republic Bank Suriname maandag operationeel
01 Aug 2015, 02:37
foto


Republic Bank Suriname NV begint haar economische activiteiten maandag. Republic Bank Limited uit Trinidad & Tobago heeft haar financiële groep uitgebreid. De financiële transactie om de RBC Bank over te nemen, is vrijdag gesloten. Republic Bank Suriname NV heeft een netwerk van vijf vestigingen in de hoofdstad Paramaribo en één in Nickerie en activa van ongeveer US$ 525 miljoen (per 31 oktober 2014). Dit brengt de strategische uitbreiding van de Republic Bank Groep tot negen gebieden, met inbegrip van Barbados, Kaaimaneilanden, Cuba, St Lucia, Trinidad en Tobago, Grenada, Guyana, en recentelijk Ghana.

Managing Director van Republic Bank, David Dulal-Whiteway, zegt enthousiast te zijn om deel te zijn van de toekomstige ontwikkeling van Suriname. "Wij zijn van plan om onze traditie om van betekenis te zijn voor de landen waar we actief zijn, zowel op commercieel als gemeenschapsniveau, waar te maken." Dulal-Whiteway geeft aan dat gerekend kan worden op excellente en innovatieve klantenservice.

"Wij geloven in uitbreiding, waarbij onze groei wordt bewerkstelligd uit eigen (intern gegenereerde) middelen en hebben een gevestigde institutionele geschiedenis van het succesvol betreden van nieuwe gebieden, het verzekeren van compliance en integriteit, tegelijkertijd investerend in technologie en de ontwikkeling van de menselijke hulpbronnen van het land," stelt de bankier.

Het regionaal maatschappelijk investeringsprogramma van de Republic Groep The Power To Make A Difference richt zich op het strategisch (op)bouwen van succesvolle samenlevingen door armoedebestrijding, gezondheidszorg en ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sport, cultuur en onderwijs.
Advertenties