MinowC introduceert centrale inschrijving voor VOS
01 Aug 2015, 13:17
foto


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) heeft een nieuwe manier van inschrijven geïntroduceerd op de middelbare school. De vooraanmelding zal nu geschieden op de verlatende VOJ-school. Hier krijgen de leerlingen aanmeldingsformulieren die ze op school weer moeten inleveren. Een commissie zal de school aanwijzen waar een leerling naartoe gaat, rekening houdend met het adres. De selectie vindt plaats middels een computerprogramma.

De commissie Inschrijving Nieuwe Stijl VOS geeft de schoolleiders van de VOS-scholen de overzichten van de studenten die zich bij hen op school zullen aanmelden. De studenten en hun ouders krijgen voor 18 augustus, via sms, op de Facebook-pagina van MinowC, in de krant, op de website van MinowC en op de verlatende school te horen waar zij zich moeten inschrijven. Na 18 augustus kan op het hoofdkantoor van het ministerie nagegaan worden waar men is geplaatst.

Leerlingen van de muloscholen kunnen hun aanmeldingsformulier inleveren tot 6 augustus en LBGO-leerlingen kunnen dit tot 11 augustus doen. De inschrijving op de VOS-school gebeurt van 17 t/m 26 augustus. De studenten horen op tijd op welke dag zij zich moeten aanmelden.

Het ministerie wil met de nieuwe inschrijfwijze klachten over voorkeur van inschrijvingen voorkomen en kinderen gelijke kansen bieden, zegt de voorlichting van het MinowC. Deze nieuwe inschrijfprocedure geldt echter niet voor VOS-scholen in Nickerie, het Natin, het Schakelinstituut en de avondscholen van het VOS. Herexamenkandidaten en de late kandidaten horen op de verlatende school wat de inschrijfprocedure voor hen is.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April