Bond Sluizen en Gemalen schort acties op
31 Jul 2015, 15:08
foto
Michael Sallons leidt beide bonden die actief zijn op het ministerie van Openbare Werken. (Foto: Raoul Lith)


Per 1 augustus schort de Bond van Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) zijn acties op. In een verklaring zegt de vakbond dat het besluit vandaag na een intensief gesprek tussen de minister, het bestuur en de leden van de bond is genomen.

“De plooien zijn gladgestreken,” zegt de bond onder leiding van Michael Sallons. De leden zijn voor vrijdag 7 augustus opgeroepen. Het bondsbestuur zal dan verslag doen en verdere instructies geven over het eventueel beëindigen van de acties.
De bond en de Werknemers Organisatie Openbare Werken willen dat minister Rabin Parmessar uitvoering geeft aan het protocol van afspraken d.d. 26 juni 2015.

Parmessar zei eerder aan Starnieuws dat hij de regels die het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vastgesteld niet kan negeren. Die regels gelden voor alle ambtenaren. Het zou gaan om een overurenregeling en waarnemingstoelagen. De bewindsman heeft erop gewezen dat de regering deze heeft vastgesteld en hij daar niet omheen kan.

Maandag 27 juli besloten de bonden als actiemodel te werken tot 11 uur. Na twee dagen en een gesprek met minister Parmessar had de WOOW zijn acties al opgeschort. De BPSG bleef echter zijn actiemodel hanteren en heeft nu besloten deze op 1 augustus op te schorten.
Advertenties