Miranda: Girjasing wordt betrokken bij ordening Albina taxi
31 Jul 2015, 12:04
foto
Albina taxi's aan de Waterkant zullen verplaatst worden. (Foto: BIC Paramaribo noordoost)


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo noordoost zegt dat er nog geen permanente locatie is bepaald voor de Albina taxi's bij het Veerplein. Hij had eerder aangekondigd dat deze verplaatst zouden worden naar de Wijdenbosch brug. Assembleelid Sheilendra Girjasing (VHP) zegt de ordening van de binnenstad te ondersteunen, maar hij vindt het geen goed idee om de ruim 250 taxi's bij de brug te herbergen.

Miranda om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat bij de definitieve oplossing hij Girjasing zeker zal betrekken. Hij vindt het positief dat het Assembleelid met voorstellen is gekomen en aangegeven heeft waarom de taxi's niet naar de Wijdenbosch brug moeten. De taxi's zullen binnenkort op een tijdelijke locatie worden ondergebracht omdat de riolering aan de Waterkant aangepakt moet worden. Ze worden niet verhuisd naar Wijdenbosch brug meer. Girjasing heeft in een brief aan de dc aangegeven dat de ruimte bijzonder klein is bij de brug. Hij benadrukt dat het hart van de filevorming ontstaat rond brug en de Van 't Hogerhuysstraat. Er zal nog meer vertraging en irritatie optreden in het verkeer vanuit Meerzorg naar Paramaribo.

Girjasing vindt dat de filevorming voorkomen moet worden en niet verergerd bij het zoeken van oplossingen. Hij stelt voor om de Albina taxi’s post te laten vatten te Latour, omgeving EBS. Daar is zich een centrum aan het ontwikkelen (marktplaats van binnenlandse producten) om naar alle richtingen van het binnenland te gaan. Het is centraal gelegen omdat alle activiteiten richting binnenland zowel naar het zuiden als naar het oosten toe, van daaruit kunnen worden gestart. Voorgesteld wordt om een weg van pakweg 30 meter aan te leggen waardoor het verkeer vanuit Meerzorg niet de van ‘t Hogerhuysstraat hoeft op te gaan richting Latour maar via de uiterste wegen van Beekhuizen. De wegen in Beekhuizen zijn hiervoor bestemd omdat die zijn verbreed en zijn voorzien van plateaus.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April