DOE: TCT faalt bij structurering busvervoer
31 Jul 2015, 10:11
foto


Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is er niet in geslaagd orde en structuur te brengen in het busvervoer van en naar Para. Tal van diensten lopen ongestructureerd langs elkaar. Bushouders en chauffeurs zijn gedemotiveerd door de dalende inkomsten en stijgende uitgaven. Er is geen sprake van marktconforme tarieven in het openbaar vervoer.

Zo illustreert de politieke partij DOE de situatie in het busvervoer. TCT heeft recent vergunningen uitgegeven. Er is een bus ingezet tussen Zanderij en Lelydorp en twee bussen op het traject naar Zanderij. Door de extra bussen moeten de reguliere bussen nog langer wachten op hun buurt en zit er voor de passagier geen voordeel in. De bus die het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft ingezet tussen Zanderij en Lelydorp is een doorn in het oog van de andere bushouders en hun chauffeurs. Ze ervaren de NVB-bus als broodroof. Door deze bus die op Lelydorp parkeert, kunnen de Para-bussen uit de stad niet met lege stoelen wegrijden om op Lelydorp nog mensen mee te nemen. In de stad wachten passagier en buschauffeur nog langer, vaak tot de laatste stoel is gevuld. De bushouders in Para willen ook op de korte route Zanderij-Lelydorp rijden, maar TCT verplicht hen door te rijden tot de stad.

DOE vindt dat het anders kan. Er ligt sinds 2010 een voorstel tot “echte” structurering bij TCT. In het document wordt voorgesteld om de bussen onder één bedrijf te laten rijden of onder de overheid te laten vallen. De bussen zouden voor elk gereden rit moeten worden betaald en dat wekelijks via bankstorting. Nagenoeg iedere bus heeft een ingebouwde GPS-tracker zodat er goed gecontroleerd kan worden of de bus de gehele route en op tijd rijdt. Voer zonekaarten en abonnementen in en haal het geld uit de bus. Er is dan geen prijsdiscriminatie meer, bussen rijden op tijd en rijden niet meer weg als de laatste stoel gevuld is, stelt DOE.

Leerlingen en seniore burgers kunnen gebruik maken van gesubsidieerde buskaarten. Overstappen wordt een mogelijkheid. Als dit ingevoerd zou worden en passagiers dagelijks kunnen rekenen op een bus, zullen de mensen minder de auto naar de stad nemen. Hierdoor wordt ook het file en parkeerleed aangepakt, voegt de partij eraan toe.
Advertenties