Belangstelling voor oudercommissies in Boven Suriname
30 Jul 2015, 20:10
foto
Ouders van Jaw Jaw en omgeving zijn op de bijeenkomst die bedoeld is om ouderparticipatie te stimuleren in het gebied. (Foto: MinowC)


Ouders van schoolgaanden in Jaw Jaw en andere dorpen in Boven Suriname, willen graag meer participeren op de scholen die hun kinderen bezoeken. Zij hebben onderling afspraken gemaakt om de ouderbetrokkenheid op een tiental scholen langs de Surinamerivier te verbeteren. Dit zegt Winston de Randamie, vertegenwoordiger van de afdeling Ouderparticipatie Stimulerende Unit (OSU).

De Vereniging van Saramacaanse Gezagdragers heeft in samenwerking met OSU van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) een bijeenkomst gehouden in het dorp Jaw Jaw om ouderparticipatie te stimuleren, zodat er oudercommissies opgezet kunnen worden. Er zijn personen aangewezen die met het MinowC en de vertegenwoordiging van de Vereniging van Saramacaanse Gezagdragers in contact zullen blijven.

Bij de bijeenkomst kwam naar voren dat ouders de noodzaak tot betrokkenheid hebben begrepen, maar niet weten hoe een oudervereniging opgezet moet worden. De Randamie zegt dat het MinowC druk bezig is met het ontwikkelen van nieuwe richtlijnen voor ouderverenigingen. Het ligt in de bedoeling ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid op alle scholen volledig in kaart zal worden gebracht. De dorpen van het Boven Surinamegebied die bij de bijeenkomst aanwezig waren zijn Pokigron, Gingeston, Pamboko, Gunsi, Abenaston, Kajapati, Jaw Jaw, Nw. Aurora, Lespansi en Goejaba.

OSU is ook bezig met het opzetten van oudercommissies in Paramaribo en Commewijne. Zo zal de oudercommissie van OS Zinniastraat in Paramaribo bestaan uit zeven leden. Met de ouders en leerkrachten van de Polanenschool zijn er al gesprekken gevoerd om binnenkort een oudercommissie op te zetten. Op Meerzorg in het district Commewijne zullen er zowel in Lager Beroeps Onderwijs en het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs oudercommissies worden opgezet. OSU zal trainingen verzorgen aan ouders en leerkrachten over het onderhouden van de commissies, zegt de voorlichting van MinowC.
Advertenties